2014. augusztus 11., hétfő

A nagy lagziprojekt - véghajrá I.

Vasárnap délután volt az esküvő. A nagy meleg miatt minél későbbre hagytuk a torták díszítését, így annak is nagyobb az esélye, hogy épségben kibírják a lakodalomig. A szombati pihenőnap végén este álltunk neki az összes még meglévő feladatnak, ami tulajdonképpen a legszebb, leglátványosabb, és egyben a legizgalmasabb. :)

- Anyu, szerinted lesz ebből valami?
- Hááát, én már nem tudom...


A menyasszonytorta fondant bevonatot kapott, amit ekrüre színeztünk. A négy tortából kettő rombuszmintásra rácsozott, anyagában mintás. Először rásimítottam a masszát a tortára, majd ezután rácsoztam be vonalzó és egy tortaformázó eszköz segítségével. Persze ugyanígy működött volna pl egy kötőtű vége. Ezután pihentek egyet a hűtőben, majd gyöngyház spray-vel lettek lefújva, ami sokat dobott a megjelenésükön. A rács metszéspontjaiba tojásfehérjéből készült írókával nyomtam pöttyöket.



A másik két torta szintén ekrü borítást kapott, majd a gyöngyház fújás után fehér írókával "kukacolt" mintát rajzoltam rájuk.




Az íróka összetétele: 1 tojás fehérje, 16 dkg porcukor, 1 kanál citromlé. Simára keverjük és sütőpapírból készült tölcsérbe töltjük, melynek a végét óvatosan levágjuk. Így lehet vele szépen rajzolni.

A pár azt kérte, hogy a torták alján egy sötétebb színű ehető szalag és masni legyen. Ezt szintén fondantból csináltam, amit kakaóval és még több ekrü festékkel színeztem. A szalaghoz két ujjnyi vastag hurkát sodortam a bevonóból és ezt nyújtottam vékonyra, és vágtam kb 2 cm szélesre. A szalagot az ecsettel bevizezett torták aljára ragasztottam. Tulajdonképpen a víz ragasztotta oda őket.

Készül a szalagnak való. Jól át kell gyúrni



A masni ugyanilyen szalagból készült. Ezt csak a helyszínen ragasztottam fel, mikor a torták már az állványon voltak. A maradék írókával ragasztottam oda őket.

A tetejére az ifjú pár két Scrabble kockát kért a neveik kezdőbetűjével, és csokornyakkendő és fátyol díszítéssel. 10x10 cm-s sötét masszát vágtam, amire ezek a fehér Scrabble kockák kerültek, hogy kiemelkedjenek a tortából. A kockák is ekrü masszából készültek, a betűket fekete ételfilccel írtam rá. Fekete bevonóból pici csokornyakkendőt készítettem, fehér bevonóból pedig fátylat. A díszítést a helyszínen ragasztottam rá írókával.

A két "tuningolt" Scrabble-kocka

1 megjegyzés:

  1. Kedves webmester,

    Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, www.mytaste.hu ahol a felhasználók válogathatnak több mint 115 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, a keresőnk segítségével könnyen megtalálják a felhasználók a receptjeid. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.
    A facebook oldalunkon hetente publikálunk a bloggerek receptjeiből és egyre népszerűbb facebook oldalunk. Abloggereket minden nap támogatjuk Facebook oldalunkkal,

    Mytaste.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak. Hónaponta közel 50 millió latogatónk van és ez a szám hónapról hónapra növekedik.

    Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

    Üdvözlettel,
    Tünde

    VálaszTörlés