Citromtorta
Hozzávalók:
Piskótához:
4 tojás,
20 dkg cukor,
14 dkg liszt,
4 ek. víz
Krém:
1 nagy doboz tejföl,
2 db citrom leve és héja
1 csomag agar-agar (vagy zselatin)
10 dkg cukor,
5 dl Hulala felverve
Díszítéshez 2 dl Hulala,
Néhány szelet citrom és lime, néhány csokivirág
A piskótát tepsibe tettem, beleöntöttem a krémet és ráraktam a tetejét. Két óra pihi után díszítettem.
Nagyon illatos és nagyon citromos. Ebben a melegben üdítő finomság!
Piskótához:
4 tojás,
20 dkg cukor,
14 dkg liszt,
4 ek. víz
Krém:
1 nagy doboz tejföl,
2 db citrom leve és héja
1 csomag agar-agar (vagy zselatin)
10 dkg cukor,
5 dl Hulala felverve
Díszítéshez 2 dl Hulala,
Néhány szelet citrom és lime, néhány csokivirág
A piskótát tepsibe tettem, beleöntöttem a krémet és ráraktam a tetejét. Két óra pihi után díszítettem.
Nagyon illatos és nagyon citromos. Ebben a melegben üdítő finomság!
Kávés kocka
Hozzávalók a piskótához:
4 tojás,
20 dkg cukor,
4 ek víz,
12,5 dkg liszt,
2 ek kakaó
Kávés krém:
3 evőkanál instant kávé,
fél liter tej,
3 evőkanál étkezési keményítő - vagy 2 cs pudingpor
A fentieket összefőzni és kihűteni. Ha kihűlt hozzákeverünk fél liter habbá vert Hulalát, amit még 3-4 evőkanál porcukorral édesítünk.
A kihűlt piskótára rákenjük a kávés krémet, annak a tetejére 3-4 dl habbá vert Hulalát.
Másnap szeleteltem és díszítettem három barna habrózsával és olvasztott csoki szivecskével, na meg egy mentalevéllel.
50 dkg liszt,
20 dkg margarin, .
1,5 dkg élesztő,
1,5 dl tejföl,
10 dkg kókusz,
20 dkg porcukor,
kevés tej,
csipet só.
+ porcukor a forgatáshoz.
4 tojás,
20 dkg cukor,
4 ek víz,
12,5 dkg liszt,
2 ek kakaó
Kávés krém:
3 evőkanál instant kávé,
fél liter tej,
3 evőkanál étkezési keményítő - vagy 2 cs pudingpor
A fentieket összefőzni és kihűteni. Ha kihűlt hozzákeverünk fél liter habbá vert Hulalát, amit még 3-4 evőkanál porcukorral édesítünk.
A kihűlt piskótára rákenjük a kávés krémet, annak a tetejére 3-4 dl habbá vert Hulalát.
Másnap szeleteltem és díszítettem három barna habrózsával és olvasztott csoki szivecskével, na meg egy mentalevéllel.
Kókuszos hókifli
50 dkg liszt,
20 dkg margarin, .
1,5 dkg élesztő,
1,5 dl tejföl,
10 dkg kókusz,
20 dkg porcukor,
kevés tej,
csipet só.
+ porcukor a forgatáshoz.
Egy éjszakát pihentetjük a hűtőben, majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk, megsütjük és még forrón vaníliás porcukorba hempergetjük.
Mézes krémes
Tészta
45 dkg liszt
15 dkg porcukor vagy annak megfelelő édesítő
3 kanál margarin
4 kanál méz
kevés szódabikarbóna
2 tojás
Krém
fél liter tej
10 dkg búzadara
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
A tésztához felolvasztjuk a mézet, a lisztet a margarinnal, a cukorral és a szódabikarbónával elmorzsoljuk. Kicsit felverjük a tojást és az összes hozzávalót összegyúrjuk. Három lapot sütünk belőle.
A tejet a búzadarával összekeverjük, majd felforraljuk, kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a langyos tejbegrízt.
Oreo torta
Hozzávalók 26 cm-es tortaformához:
37 dkg liszt
45 dkg cukor
18 dkg kakaó
3 tk szódabikarbóna
csipet só
2,5 dl víz
3 dl kefir
2,5 dl olaj
3 tojás
Krém
50 dkg natúr krémsajt
7 dl habtejszín (Hulala)
10 dkg porcukor
18 db Oreo keksz
Díszítés
15 dkg 45%-os csoki
1,5 dl tejszín
Perec
60 dkg liszt
25 dkg margarin
2 dl tejföl
2 tojás sárgája
fél csomag élesztő
egy ek. só
Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, megsütjük.
Vendégváró, más néven Kombinált szelet
Sütőporos tészta
40 dkg liszt
10 dkg cukor
15 dkg margarin
fél sütőpor
2 tojás
1 ek kakaó
Piskóta
6 tojás
6 kanál liszt
6 kanál cukor
Krém
1 l tej
7 ek rétesliszt
35 dkg porcukor
30 dkg margarin
2 cs vaníliás cukor
rum aroma
A sütőporos tészta összetevőit összegyúrjuk, két tepsi méretű lapot sütünk belőle.
A piskótát a szokott módon elkészítjük és megsütjük.
A krémhez a tejben megfőzzük a réteslisztet. A margarint és a porcukrot habosra keverjük és a kihűlt péphez adjuk.
A következőképp rétegezzük:
lap - krém - piskóta - krém - lap
A tetejére porcukrot szórunk, vagy csokival vonjuk be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése