2014. július 30., szerda

A nagy lagziprojekt - második nap


Sziasztok, ismét Zsuzsi jelentkezik. :)

Bocsánat a fél napos csúszásért, kis gondok akadtak a fényképek feltöltésével.

Hááát, jó sok mesélnivalóm van. De kezdjük az elején. Vasárnap jól eltűntem, merthogy szupertitkos lánybúcsú volt Budapesten. Csupa móka és kacagás, izgalmas és vicces feladatok a menyasszony számára. Ezzel egy időben volt a legénybúcsú is, a fiúk Budán, a lányok Pesten, és a végén a két szerelmes, meg a két banda találkozott a Szabadsághíd közepén... jajj, annyira romantikus volt... :)

Aztán hétfőn beszerzőkörútra indultam. Az esküvői előkészületek ugyanis nem csak az ifjú párt terhelik meg, kell a nagy napra megfelelő lábbeli, kiegészítők, és persze vettem hennát is a hajamra. De persze, most nem ez az érdekes, meeeeert vettem A tortához gyönyörű ekrü ételfestéket, gyöngyház spray-t és tortafilcet. Anyu ma ki is próbálta az ételfestéket, a fondant amit megfestett vele gyönyörű színű lett!

Sütifronton is haladtak a dolgok, Mama megsütötte a mézes krémes és a kombinált szelet lapjait is, ebben minimálisan segédkeztem, illetve dokumentáltam az eseményeket.

Mama nyújtja a tésztát


Gondosan leméri, hogy egyformák legyenek a lapok

Tepsibe rakja
Megsüti

Összerendezgeti
És betakarja :)

Végül lássuk a recepteket

Vendégváró, más néven Kombinált szelet


Sütőporos tészta

40 dkg liszt
10 dkg cukor
15 dkg margarin
fél sütőpor
2 tojás
1 ek kakaó

Piskóta

6 tojás
6 kanál liszt
6 kanál cukor

Krém

1 l tej
7 ek rétesliszt
35 dkg porcukor
30 dkg margarin
2 cs vaníliás cukor
rum aroma

A sütőporos tészta összetevőit összegyúrjuk, két tepsi méretű lapot sütünk belőle.
A piskótát a szokott módon elkészítjük és megsütjük.
A krémhez a tejben megfőzzük a réteslisztet. A margarint és a porcukrot habosra keverjük és a kihűlt péphez adjuk. 
A következőképp rétegezzük:
lap - krém - piskóta - krém - lap

A tetejére porcukrot szórunk, vagy csokival vonjuk be.

Mézes krémes


Tészta

45 dkg liszt
15 dkg porcukor vagy annak megfelelő édesítő
3 kanál margarin
4 kanál méz
kevés szódabikarbóna
2 tojás

Krém

fél liter tej
10 dkg búzadara
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor

A tésztához felolvasztjuk a mézet, a lisztet a margarinnal, a cukorral és a szódabikarbónával elmorzsoljuk. Kicsit felverjük a tojást és az összes hozzávalót összegyúrjuk. Három lapot sütünk belőle.
A tejet a búzadarával összekeverjük, majd felforraljuk, kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a langyos tejbegrízt.

Mindkét sütinek állnia kell fogyasztás előtt, hogy a krém megpuhíthassa a tésztát és jól szeletelhető legyen.

Ma piskótákat sütünk többek között, este lesz beszámoló! :)
Addig is szép napot mindenkinek! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése