Tegnap egy picit lazább napunk volt, a délelőtti nagyon esedékes nagytakarítás után strandoltunk egyet. Kellett ez a kis lazítás a mai és a holnapi nagy véghajrá előtt.
Viszont még adós vagyok a tegnapelőtti zserbó receptjével és történetével. Kétféle zserbó készült, az egyik hagyományos, a másik cukormentes. A cukrot xilittel és édesítőszerrel helyettesítettük, a tetejére pedig házi készítésű csoki került.
Tésztaosztogatás |
Hogy megkülönböztessük őket, a cukros verzió tetejére kókuszreszelék került.
Sütés előtt meg kell szurkálni |
Nézzük a receptet:
70 dkg liszt
20 dkg margarin
30 dkg dió
30 dkg lekvár
10 dkg porcukor vagy xilit
2 dl tej vagy növényi tej
2 dkg élesztő
1 kk só
A tésztához a tejben elkeverjük az élesztőt, a liszttel elmorzsoljuk a margarint, és a cukorral és a sóval együtt az egészet összegyúrjuk. Háromfelé vagy négyfelé osztjuk a tésztát és tepsi méretűre nyújtjuk. Rétegezve rakjuk a tésztát a lekvárral és a dióval. Ha a lekvár nem elég édes, szórjunk cukrot a rétegek közé. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Kihűlés után olvasztott csokit öntünk a tetejére.
Megsültek |
Csokival bevonva pihennek a hűtőben |
Felszeletelve |
Kókuszosan |
Tányéron |
Nem csak mi készülünk az esküvőre, a rokonság más tagjai is szorgoskodnak a héten. Nálunk a családban az a szokás, hogy ilyen helyzetekben segítünk egymásnak, tehát, ha bárhol bármilyen hasonló esemény van, szinte az egész rokonság hadra fogható.
Hajni, Dóri és Tami linzert csavar :) |
Este a mai nagyüzemi tortakenésről fogunk beszámolni.
Szép délutánt Nektek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése